📞Naroči po telefonu: 031 503 665

NAŠA MISIJA

Želimo si združevati ljudi, da bi skupaj sadili drevesa in obnovili habitate divjih živali po vsem svetu. Hkrati pa ozaveščamo o krčenju gozdov preko socialnih medijev.

PRVI CILJ: 1 milijon posajenih dreves.

NAŠA ZGODBA

Sva Miha in Jaka, brata iz Slovenije,ki celo svoje življenje živiva ob gozdovih in lesu. Že tri generacije imamo družinsko mizarsko podjetje. Čeprav je mizarstvo majhno, sva bila vseeno priča tako pozitivnim kot negativnim stranem te industrije. Ali veš, da vsako sekundo posekajo hektar in pol gozda? Zavedanje, da sva del problema, nama ni dalo miru.

Odločila sva se, da bova ukrepala. Kot mlajša generacija sva želela drastično spremeniti pristop do lesne industrije. Naš pomen sva popolnoma preoblikovala tako, da sva na prvo mesto postavila naravo in gozdove, šele na drugo pa izdelke.

Prvi CO2 nevtralni obrtniki

Naša pot do trajnosti se je začela leta 2018, do začetka 2019 pa smo s sajenjem dreves postali prvi CO2 nevtralni obrtniki v Sloveniji. Posadili smo veliko dreves. Precej več kot smo jih uporabili v svoji proizvodnji. Da bi bilo naše mizarstvo še bolj trajnostno, smo pooblaščeno organizacijo prosili za izračun emisij CO2. Tako smo začeli nadomeščati porabo električne energije in emisije toplogrednih plinov svojih vozil s financiranjem še več projektov zasaditve dreves.

Kar smo počeli, se nam je zdelo neverjetno! Ostalo je le… Čutili smo, da smo v tem sami. Namreč naš vpliv ni segel na globalno raven, zato smo hoteli pritegniti več podobnomislečih ljudi. V ta namen smo morali ljudem pokazati, da če smo v tem skupaj, je mogoče vse.

Ustvarile so se Treecelet zapestnice

Navdihnjeni od ostalih na poslanstvo osredotočenih blagovnih znamk smo se odločili uvesti poslovni model, ki nam bo omogočil narediti velik prispevek naravi in hitro rast, da bomo lahko učinkovito plačevali delavce, financirali projekte zasaditve dreves in ozaveščali o krčenju gozdov prek družabnih medijev.

Tako so se ustvarile zapestnice Treecelet. Zavezali smo se k sajenju dreves za vsako prodano zapestnico preko financiranja projektov zasaditve dreves z našimi neprofitnimi partnerji in prispevali dodatne donacije drugim organizacijam, povezanimi z gozdovi in živalmi. Želeli smo tudi zgraditi organizacijsko infrastrukturo, ki bo podpirala prihodnjo rast našega poslanstva.

To je večje od nas

Čeprav smo do sedaj financirali sajenje na tisoče dreves po vsem svetu, vseeno šele dobro začenjamo. Krčenje gozdov po svetu se pospešuje in zato potrebujemo več ljudi, kot si ti, ljudi, ki se zavzemajo za to spremembo in podpirajo izjemna prizadevanja številnih fenomenalnih organizacij.

Naše poslanstvo bo končano šele, ko bomo videli zelene gozdove tam, kjer je sedaj opustela zemlja. Do takrat se bomo borili z vsem, kar imamo. To je veliko večje od nas in ima neposreden vpliv tudi nate. Od tega so odvisna naša življenja.

POSLOVNI MODEL

Smo certificirano in na poslanstvo usmerjeno okoljsko podjetje, ki je bilo ustvarjeno, da pomaga končati krizo povezano z nepotrebnim krčenjem gozdov.

Smo profitna organizacija, ker se želimo osredotočiti na svoje poslanstvo in ne na birokracijo vodenja neprofitne organizacije. Trenutno se vsa naša prizadevanja za sajenje dreves in ozaveščanje financirajo izključno z nakupi naših izdelkov Treecelet. Vsa zbrana sredstva se porabijo samo za podporo projektov sajenja dreves, omogočajo ozaveščanja na družbenih omrežjih in nadaljnji razvoj našega projekta Treecelet. Razen minimalnih plač, ki nam zagotavljajo dostojno življenje in sposobnost varovanja narave, s projektom ne bomo ustvarili popolnoma nobene osebne koristi.

V prihodnosti nameravamo ta projekt razširiti po vsem svetu in se osredotočiti tudi na lokalne probleme krčenja gozdov. Nismo popolni, vendar pa skušamo svoje prakse vsak dan preoblikovati v še bolj trajnostne z vlaganjem v okolju prijazno embalažo, iskanjem novih trajnostnih načinov ustvarjanja naših izdelkov in izboljšanjem naših vsakdanjih praks.

Verjamemo, da je podjetništvo lahko vir dobrega, in upamo, da bomo tudi druge spodbudili k razmisleku o svojih poslovnih modelih ter k prizadevanju za ustvarjalne rešitve, ki bodo svet naredile boljši kraj za naše otroke.

STANDARDI

Prizadevamo si za najvišje trajnostne in etične standarde.

ORGANIZACIJE

Sodelujemo samo z vodilnimi svetovnimi neprofitnimi organizacijami, s katerimi imamo skupne etične standarde.

NAŠE NAJLJUBŠE BESEDE

NAŠA ZAOBLJUBA

Z vsako prodano zapestnico financiramo projekte sajenja dreves in širimo ozaveščenost z videoposnetki na družbenih omrežjih.

 

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Dodaj kupon